НОВИНИ


Каримански още не знае ще опита ли пак да стане гуверньор на БНБ

0 3525 07.05.2022
Каримански още не знае ще опита ли пак да стане гуверньор на БНБ

Дали да се впусне в надпреварата за гуверньор на Българската народна банка за втори път ще обмисли Любомир Каримански от “Има такъв народ”. Битката за поста в БНБ се превърна в препъникамък за коалицията, след като от ИТН и от “Продължаваме промяната” издигнаха свои кандидати.


“Чувствам се полезен и в Комисията по бюджет и финанси. Доколкото аз съм информиран, темата за БНБ не е обсъждана. Процедурата може да започне, ако депутат или член на Комисията иска да бъде включена в дневния ред. Не очаквайте това да направя аз”, посочи Каримански пред Нова телевизия. 

 

Той отправи критика и към финансовия министър Асен Василев и правителството заради плановете за приемане на еврото. В края на тази седмица от ИТН обвиниха Василев в това, че еднолично управлява процеса. Днес и Мика Зайкова, депутат в предишния парламент от групата на ИТН заяви, че процесът се управлява еднолично и на тъмно. 

 

Според Каримански липсва анализ. 

 

“На страницата на Министерския съвет стои планът, който е внесен като проект през 2021 г. В него няма такъв анализ и доста други неща, които са необходими за целия процес на присъединяването. Както и на това какви стъпки ще се предприемат”, добави още депутатът.

 

“Най-вероятно този план, тъй като не е качен на страницата, както е необходимо да има публично обсъждане, вероятно се разчита на стария план”, коментира още председателят на Комисията по бюджет и финанси.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама