НОВИНИ


Тошко Йорданов: Премиерът си изтърва нервите с превозвачите, президентът има конфликт с БСП, а не с коалицията

0 17708 08.05.2022
Тошко Йорданов: Премиерът си изтърва нервите с превозвачите, президентът има конфликт с БСП, а не с коалицията
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов е категоричен, че премиерът си е изтървал нервите на срещата с превозвачите и го посъветва повече да мисли, преди да говори. Йорданов допълни че правителството нямало проблем с президент, а конфликтът бил между Румен Радев и БСП.


„Ние писмо от украинския посланик не сме искали. Питайте премиера. Правят се внушения, че правителството е искало подобно писмо, за да се спаси коалицията. То помогна и БСП се успокои“. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ИТН.


„Ние нямаме танкове и ракети, за да има какво да даваме на украинците. Не съм военен министър и не знам дали можем да даряваме нещо. Истината е, че Министерски съвет избяга зад парламента. Не сме получили помощ от Йордан Цонев и от ДПС, защото последно не е имало редакция на текста за Украйна, а изчистването му. За не имало основание за разваляне на коалицията, но както виждате, имахме проблем с БСП. Много моля партньорите да не правят спекулации и да казват „ставам и си тръгвам“. Хубаво е всички да знаят, че от ИТН сме подписали коалиционно споразумение и държим да се спазва. Причина за разваляне на коалицията е нарушаване на споразумението. Ние компромис със Северна Македония няма да направим, макар че някой се опитва да го прави. Не знам дали Кирил Петков го осъзнава“, каза още Йорданов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама