НОВИНИ


Проф. Дронзина: Речта на Путин подсказва, че скоро може да обяви пълномащабна война в Украйна

0 3915 09.05.2022
Проф. Дронзина: Речта на Путин подсказва, че скоро може да обяви пълномащабна война в Украйна
Владимир Путин БГНЕС

В речта си на парада в Москва Путин не употреби израза „специална военна операция“, което може да ни накара да мислим, че може по-късно днес или през следващите дни да обяви пълномащабна война в Украйна. Путин не обяви мобилизация и отмени въздушната част от парада, което е показателно.


Това каза пред БНР проф. Татяна Дронзина, политолог и университетски преподавател.

 

Тя уточни, че обявяване на мобилизация ще позволи на Русия да съди дезертьорите и тези, които отказват да служат във войските, които изпраща в Украйна.

 

Проф. Дронзина коментира с разочарование, че очакването в днешна Русия да се появи антипутинско и антивоенно движение е неоснователно, защото там „няма критична маса от хора, които могат да го формират“.

 

„Не смятам, че войната в Украйна ще свърши бързо“, прогнозира тя.

 

„Войната печели този, който има кауза. Така, както са печелили битките навремето ген. Колев и неговите войници. Каузата на правдата е на страната на Украйна в тази война и поради това не се съмнявам в нейната победа“, коментира още проф. Дронзина.

 

По думите й не е редно да се премълчава, че 9-и май е ден на победата на целия свят над фашизма, защото и много държави, а не само Съветският съюз, са допринесли за тази победа.

 

В коментар за думите на лидерката на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова, че Русия е приятелска страна на България, тя обясни: „Тя казва това, когато Русия ни постави в списък с вражески държави, когато ни врътна кранчето и ни спря  газа и т.н. При това положение какво друго да мислим, освен че българският ляв политически елит има зависимости от Москва, които не са видими, но са много силни“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама