ПОЛИТИКА


Политологът Дмитрий Орешкин: Лукашенко чувства, че Путин мирише на политически труп

0 22337 09.05.2022
Политологът Дмитрий Орешкин: Лукашенко чувства, че Путин мирише на политически труп

Лукашенко е човек, който се вкопчва във властта с всичките осем крайника. И той разбира по-добре от всеки другq как работи тази сила. Включително и значението на това, което се нарича идеологически компонент. И усеща с властолюбивия си инстинкт, че Путин мирише на политически труп. И му е напълно безинтересно да стои до него, защото разбира, че вече е получил всичко, което може да получи за себе си от Путин. Това пише в ”Настоящее время” политологът Дмитрий Орешкин.


И затова сега той трябва по някакъв начин да възстанови и изгради отношения с проклетия Запад, допълва той.


Той вече гради новата си политика на отношения с Европа, намига й и дава да се разбере, че няма нищо общо с войната. Напротив, той е неутрален и като цяло „вие, другари в Европа, би било хубаво е да мислите за бъдещето на отношенията с Беларус".


Това е политизиран и жаден за власт човек до мозъка на костите си. А фактът, че няма изявления в подкрепа на Русия в последно време, е много лош знак за Путин. Лукашенко е с тези, които имат власт. В Путин той вече не усеща силата. Той усеща, че Путин мирише лошо, заявява политологът.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама