НОВИНИ


Полицията секна протеста на превозвачите на входа на София

0 3294 10.05.2022
Полицията секна протеста на превозвачите на входа на София

Полицията спря протеста на превозвачите, които блокираха входа на София от парк “Врана” по бул. “Цариградско шосе”. На превозните средства не бе позволено да влязат в града.


Според предварителната организация те трябваше да тръгнат към Министерския съвет в 9 ч. сутринта, но часове наред камионите останаха на входа на София без разрешение да тръгнат към центъра. Превозвачите се оплакват и от "заложени капани" - автомобилни инспектори правят внезапни проверки на камионите, а МВР не съдейства за изпълнението на протеста, така че да не се парализира движението в София, предават от bTV. 

 

ФрогНюз припомня, че на национален протест днес излязоха представителите на превозвачите с искане да се отложи поскъпването на ТОЛ таксите и намаляване на акциза на горивата с 50%. Демонстрацията идва след неуспешната среща с изпълнителната власт, който приключи със скандал. На изтекъл от срещата запис от срещата в публичното пространство се чува и част от разговора между премиера и превозвачите. Представителите на бизнеса твърдят, че са били изгонени. От Министерския съвет разкритикуваха превозвачите и ги обвиниха в търсене на конфликт.

 

Превозвачите заплашват, че ако не бъдат изпълнени исканията им, на 18 май да спрат работа. 

 

Освен в София, демонстрация има и в Пловдив. Малко след демонстрацията стана ясно, че регионалният министър Гроздан Караджов в крайна сметка се е разбрал с протестиращите в града под тепетата превозвачи след среща в Областната администрация. Караджов е дал обещание да се водят допълнителни разговори за отмяна на новите ТОЛ такси. От бранша искат оставката единствено на транспортния министър Николай Събев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама