НОВИНИ


Травма на адвокат отложи делото за екстрадицията на бившата румънска министърка

0 3387 10.05.2022
Травма на адвокат отложи делото за екстрадицията на бившата румънска министърка
Елена Удря

Софийският апелативен съд отложи за 18 май делото по искане на румънската страна за екстрадиция на бившата министърка Елена Удря за изтърпяване на присъда от 6 години затвор в родината ѝ.


Причината е инцидент и физическа травма, която е претърпяла адвокат Анева, която е един от защитниците на Удря. В съда бе предоставен медицински документ за травмата.

 

Другият защитник на Елена Удря – адвокат Христо Ботев обясни, че адвокат Анева разполага с документи, предоставени от румънската страна, които са относими към делото и настоя за отсрочка, за да бъдат предоставени на българския съд. За същото настоя и самата осъдена, която бе доведена в съдебната зала.

 

Апелативните магистрати определиха следваща дата за делото и предупредиха, че повече отлагания не може да има, тъй като процесите за екстрадиция изискват бързина, съобщиха от САС.

 

През април окръжния съд в Благоевград постанови Удря да бъде върната в родината й, но адвокатите обжалваха решението.

 

48-годишната жена е обявена за международно издирване с цел арест и екстрадиция от румънските власти за изпълнение на влязла в сила присъда 6 години лишаване от свобода за получен подкуп. Тя беше задържана на ГКПП "Кулата", на 7 април при опит да напусне България. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама