НОВИНИ


Кметът на Николаев: Основната цел на руснаците е унищожаването на украинците като нация

0 3745 10.05.2022
Кметът на Николаев: Основната цел на руснаците е унищожаването на украинците като нация
Reuters

От 24 февруари, деня на мащабната инвазия на Русия в Украйна, град Николаев не е обстрелван само 13 дни. Кметът Александър Сенкевич говори за ситуацията в града в интервю за УНИАН.


„Не знаем къде ще стрелят утре. Всъщност всички микрорайони на града бяха обстрелвани, стреля се из целия град. Няма цели, което потвърждава, че основната цел на руснаците е унищожаването на украинците като нация", казва той.

 

„Имаше паузи два пъти за два дни и три пъти за три дни, но принцип ни обстрелват всеки ден. Използват касетъчни снаряди, които при взривяване убиват всичко наоколо. Тоест те не са насочени към разрушаване на сгради и конструкции, а към убиване на хора“, добави кметът на Николаев.

 

Отговаряйки на въпрос за настроението на жителите на града, Сенкевич каза, че мнозина са свикнали с войната и чакат мир.

 

„Тези, които са решени да победят, са готови да стегнат до края. Но основно хората тук искат спокойствие и мир, искат войната да спре. Мисля, че много от тях са вече са променили отношението си към Русия, дори и най-големите поддръжници на тази страна“, добави той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама