НОВИНИ


Медведев: Помощта на САЩ за Украйна е продължение на прокси война срещу Русия

0 3339 11.05.2022
Медведев: Помощта на САЩ за Украйна е продължение на прокси война срещу Русия
Дмитрий Медведев БГНЕС

Съвсем очевидно е, че „помощ“ в такъв безпрецедентен мащаб се обяснява далеч не с любов към Украйна и дори не с подкрепа за собствената си икономика. Целта й е продължаване на прокси войната срещу Русия, желанието да нанесе тежко поражение на страната ни, да ограничи икономическото й развитие и политическо влияние в света.


Така заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи одобрената от Конгреса на САЩ помощ за Украйна в размер на 40 милиарда долара. Според него тя е доказателство за косвена война срещу Русия.

 

В публикация в Telegram канала си Медведев пише, че целта на Щатите е да нанесе тежко поражение на Русия и да ограничи нейното икономическо развитие и политическо влияние в света. В същото време действията на САЩ засягат и обикновените американци, които са изправени пред покачване на цените на бензина и храните, за което по думите му „трябва да благодарят на своите русофобски власти“.

 

Бившият руски президент смята също, че целите на „специалната операция“, както в Кремъл наричат войната в Украйна, ще бъдат изпълнени и САЩ няма да могат да попречат на това и бързо ще „счупят печатната си преса“. Медведев твърди, че сумата, отпусната от Америка, щяла да се озове в джобовете на украинските и местните представители на военно-промишления комплекс.

 

По-рано Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри отпускането на допълнителен пакет от помощ на Украйна за рекордната сума от 40 млрд. долара.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама