ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 16 октомври

0 3755 15.10.2007
Предстоящо на 16 октомври

Президентът посещава Париж; деца на загинали полицаи и пожарникари отиват във Ватикана при папата; ДСБ обсъжда аргументите си за вота на недоверие към правителството; обявяват наградите от конкурса "От лулата на мира до… табакерата".


На 16 и 17 октомври президентът Георги Първанов ще посети Париж, където ще участва в откриването на 34-та Генерална конференция на ЮНЕСКО. Държавният глава, който е поканен като специален гост на генералния директор на ЮНЕСКО Коичиро Мацуура, ще произнесе слово при откриването на генералната конференция на организацията. Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще води българската правителствена делегация за откриване на сесията.

Заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев ще води българската делегация, която ще проведе политически консултации с Министерството на външните работи и търговията на Нова Зеландия и Департамента на външните работи и търговията на Австралия.


По инициатива на министър Румен Петков 20 деца на загинали полицаи и пожарникари ще бъдат във Ватикана в сряда и ще присъстват на аудиенция при папа Бенедикт ХVІ. Подробности за предстоящото пътуване ще бъдат представени на пресконференция в заседателната зала на министерството от 12 часа.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще открие утре, 16 октомври, Център за езиково, компютърно обучение и информационни технологии във факултета в гр. Шумен на Националния военен университет „Васил Левски”. На церемонията по откриването ще присъстват и посланикът на САЩ Н. Пр. Джон Байърли и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков.

От 12.00 часа министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открие две нови лечебни бази в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Георги” в Пловдив.
 

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Милена Паунова участва в конференция на европейските министри, отговарящи за местното и регионално управление - “Доброто местно и регионално управление – европейско предизвикателство”.

Атлантическият Клуб в България, съвместно с Американския университет в България и Движението Пан Европа, със съдействието на Европейския институт и с финансовата подкрепа на Европейската комисия (ЕК) и Програмата на ООН за Развитие (ПРООН) организират национален дебат относно осемте цели на хилядолетието за развитие (ЦХР) набелязани в Декларацията на Организацията на Обединените нации от 2000 г. Tой ще се проведе от 9:00-13.00 ч, в зала 134 на Народното събрание, пл. Александър I № 1.

Пресконференция по повод старта на Оперативната програма “Административен капацитет” ще се проведе в зала “Сердика” на хотел “Шератон” от 11.00 часа. Участие в пресконференцията ще вземат министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев; министърът на финансите Пламен Орешарски; Константинос Супилас, съветник в Представителството на Европейската комисия в България; зам.-министърът на държавната администрация Мария Дивизиева; Радостина Ангелова, сташи изследовател в Алфа Рисърч, и Зорница Русинова, директор на дирекция „Управление на проекти и програми" в МДААР.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Румен Овчаров ще се срещне в 8.30 часа, зала “Пирин” на хотел “Шератон” с президента на американската компания Honeywell Дейвид Коти.

Националното ръководство на ДСБ ще обсъди основните аргументи на партията за искането на вот на недоверие към правителството. Те ще бъдат представени на пресконференция от 11.30 часа в централата на бул.”Витоша”18

От 10.00 часа Министерството на здравеопазването организира кръгла маса по повод Световния ден на храните – 16 октомври. Тя ще се проведе в зала 18 на Националния център по опазване на общественото здраве. Тази година Световният ден е под мотото „Правото на храна – човешките права за адекватна храна”.
От 13.00 часа в зала 18 на НЦООЗ ще се състои пресконференция.

Исканията на учителите за 100% увеличение на заплатите – ефекти за българската икономика и възможни решения" е темата на пресконференцията на Института за пазарна икономика, която ще се проведе от 11.00 часа, в обновения Национален пресклуб СОФИЯ ПРЕС (ул. Славянска 29, ет.7).

Програмата на ООН за развитие, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българската агенция за инвестиции ще представят Световния доклад за инвестициите за 2007 г. от 14:00 часа в Националния прес клуб.

Комисията по позитивния лекарствен списък към Министерски съвет ще проведе открито заседание от 14.00 часа в залата на приземния етаж на Министерството на здравеопазването на площад “Света Неделя” № 5.

Проект за нов Закон за защита на конкуренцията ще бъде представен от 10.00 часа, в Гранд хотел България, зала “Десислава.

От 11.00 часа в зала „Централ” на хотел „Форум” ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат обявени наградените творби от Международния фестивал-конкурс за пощенско изкуство, хумористична рисунка и карикатура на тема: „От лулата на мира до… табакерата”.

България е домакин на Срещата на министрите на транспорта на страните-членки на Централноевропейската инициатива /ЦЕИ/ и ще председателства Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/. Форумът се провежда във Варна, курортен комплекс „Слънчев ден” ( хотел „Марина”).

От 18.00 ч. в зала “Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложба на Димитър Илиев. Експозицията включва скулптури и рисунки.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама