ГЛАСЪТ


Ех, Путин, ех, лакеи нашенски, как новината за газ от САЩ ви обърка краденето

0 25542 12.05.2022
Ех, Путин, ех, лакеи нашенски, как новината за газ от САЩ ви обърка краденето

Още недоплувала до българския бряг, новината за доставки на втечнен газ от САЩ, сплоти българсикте путинци да скочат като един срещу нея. Защото, видите ли, Киро бил договорил по-евтин от руския газ от американците, но нещо намирисва тази работа. Как така, сигурно има нещо гнило, квичат крадливите свраки от ГЕРБ. Присъединяват се и други, защото нали – Киро трябва да бъде оплют и свален от власт. А и как така ще бъде дискредитиран „Газпром“ наш насущний…


Един от ДПС каканиже: Няма как газ от САЩ да е по-евтин, няма как. Да де, то и „Кремиковци“ уж нямаше как да се ограби и разкости, но той активно участва точно в това и стана приказно богат покрай „Мултигруп“, а сега умничи и нагнетява напрежение.

 

По същото време, но по друга телевизия бивш министър от БСП повтаря ли повтаря, че руският газ е незаменим. Водещите обаче не го питат колко пъти е посещавал един емблематичен хотел в „Бояна“, докладвал е там на килимчето пред задкулисието и често си е тръгвал с какво? – точно така…

 

И всички тези оплаквачи не спират да повтарят мантрата: Ние сме за националния интерес. Само че истинският национален интерес е половината от тях да са в затвора заради ограбването на държавата и колосалната корупция, която превърнаха в модел на управление далеч преди да се появи ГЕРБ, които разбира се биха всички рекорди по грабене.

 

Сега по „Киро“ се леят кални потоци, а уж опозицията щяла да бъде конструктивна. Този виц брадяса вече. Това е като историята със спасяването на българските евреи, за което всички си приписват заслуги, особено БСП и Тодор Живков, а всъщност работата свършил основно Димитър Пешев и неколцина негови колеги-депутати.

 

Когато Бойко, Цацаров и Гешев летяха до Вашингтон, това бяха водещи новини, огласявани с фанфарни тушове.

 

Евгени Бакърджиев от правителството на СДС бе посрещнат на аерогарата с оркестър след завръщането му от Москва, когато бе подписал поредния договор с Рем Вяхирев от „Газпром“. А нямаше сериозна причина за голямата радост.

Помните ли колко шум и аплодисменти имаше за „големия шлем“ в енергетиката, който бил постигнал Георги Първанов-Гоце като президент? А то си беше познатото обслужване на интересите на Кремъл под фалшивия лозунг „за националния интерес“…

 

На 03.03.2020 г. голяма част от медиите у нас гръмнаха в дружна възхита: Борисов договорил с „Газпром“ 40% по-ниски цени на природния газ за България. Само няколко медии писаха тогава, че сме последните от ЕС, които договарят с Москва това, което вече ЕС бе постигнал след санкциите срещу „Газпром“, че продава неоправдано скъпо. И забележете: Борисов се хвалеше с -40%, осигурени благодарение на него и Путин навръх 3 март – адски символично, нали - но това не се отрази на цените или поне не съществено. Излязоха ли тогава да протестират работодатели, транспортни фирми, ресторантьори? Не, защото практиката беше да се договарят насаме с премиера, обикновено за сметка на гражданите.

 

Да, кабинета „Петков“ има много трески за дялане и поводи за критики, но откъде идват те? – от тези, които превърнаха страната ни в най-бедната и най-корумпираната в ЕС. Кирил Петков и останалите от коалицията имат един огромен грях, за който обаче ГЕРБ, ДПС и дори „Възраждане“ мълчат като риби – борбата с корупцията и съдебната реформа. Поне 6-7 от министрите на Борисов, още толкова депутати, техни колеги от ДПС и от БСП вече трябваше да са в съдебната зала като обвиняеми заради кражби, пране на пари, разгрома на КТБ, корупцията в прокуратурата, грабежа покрай пътното и магистралното строителство, далавери в митниците, превземането на службите и превръщането им бухалки и извор на информация за руските, вероятно и за други служби, Турски/Руски поток, злоупотребите в здравеопазването и пр.

 

Но сега точно тези гробокопачи на националния интерес, грачат зловещо и искат оставката на правителството. Целта им е завръщане във властта и наваксване на пропуснатото ограбване. Освен това знаят, че спре ли кранчето от Русия за енергоизточници, спира източника на колосална корупция. Това ги вълнува и стряска. Защото няма български политик успешен бизнесмен. Всичките им милиони са от комисионни, рекет, рушвети, заграбване на чужд бизнес и неговото източване. Това могат те. И да обслужват зависимостите си към родни и чужди господари, начело с Путин.

 

Новината за газ от САЩ вбеси статуквото, защото ако се реализира, спират милионите от разликата в раздутите цени на руските енергоносители, която пълни чекмеджета и джобове. Толкова е просто, колкото и престъпно. За съжаление в Брюксел има хора, които си затварят очите за очевидното у нас поради известните класически причини…

 

Витали Роник


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама