НОВИНИ


Петков: Путин влияе с корупция в нашия регион. Ще проверим „Южен поток“

0 3378 12.05.2022
Петков: Путин влияе с корупция в нашия регион. Ще проверим „Южен поток“
Кирил Петков БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков ще издаде заповед за пълна проверка по всички аспекти на „Южен поток“. Това заяви самият той в началото на правителственото заседание. Причината – според западните партньори на България корупцията е основен инструмент за влияние на Владимир Путин в нашия регион и в Европа.


„Този тип проекти са точно за това, което се говори когато корупцията се използва за инструмент по външна политика от страна на Путин“, поясни премиерът.

 

„Както вече знаете договорихме два кораба за юни, които ще пристигнат на цени, които са значително по-добри от тези на европейските пазари и от цените на „Газпром“, обяви още Кирил Петков за сделката между България и Съединените щати.

 

Той допълни, че за дългосрочни доставки топката е в полето на Министерство на енергетиката, които ще продължат преговорите.

 

„За нас е най-важно да имаме най-добрите цени, най-сигурните доставки и това беше една огромна победа“, уточни Петков.


Министър-председателят каза още, че по време на посещението му в САЩ през изминалите дни е постигнат напредък за „намирането на заместващи F-16 самолети“.

 

„Това е алтернатива заради забавянето на самолетите, които сме си поръчали. Министърът на отбраната продължава с намирането на тези заместващи мощности, но ще имаме подкрепа и за това, така че българското небе да остане защитено“, отбеляза премиерът.

 

„Радвам се, че днес в Министерски съвет вкарваме и дерогация за намаляване на акциза на тока и газа“, заяви още той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама