НОВИНИ


Министър Борислав Сандов: Национализацията на руска собственост у нас ще е санкция

0 3972 13.05.2022
Министър Борислав Сандов: Национализацията на руска собственост у нас ще е санкция
Борислав Сандов

Изземването на имущество се случи в други места в Европа, така че не бих казал, че е толкова смущаващо, но това е една мярка, която трябва да покаже, че България няма да търпи близки отношения с държава, която има подобно отношение”. Така коментира мнението на Христо Иванов от сутринта, че в България трябва да се национализира руската собственост.


"Искаме санкция срещу управляваната от Путин и Кремъл държава и начина по който тя агресира и предизвиква тежка хуманитарна криза и опит да отнеме суверенитета и териториалната цялост на една държава. Държава, която ни е близка, с нея имаме многовековна и дори на моменти свързана история и голямо българско общество там.", обясни той пред bTV.


"България не трябва да има близки отношения с Путин и Кремъл. Управляваме изцяло с управленската програма, но създадена тогава, когато путинизацията в Европа стигна до такива размери, че доведе до война, каквато не бяхме виждали отдавна. Затова тази нова ситуация изисква едно адаптиране, едни нови мерки", каза още той.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама