НОВИНИ


Денков до Фандъкова: Протестите в сряда да са след 8.30 часа!

0 3137 16.05.2022
Денков до Фандъкова: Протестите в сряда да са след 8.30 часа!
Йорданка Фандъкова, акад. Николай Денков

Близо 12 000 души - зрелостници, квестори и специалисти, са ангажирани с провеждане на матурите в сряда. Тяхното непрепятствено придвиждаване до училище трябва да бъде осигурено. Това е причината министърът на образованието акад. Николай Денков да напише писмо до кмета на София Йордана Фандъкова, която да съобрази разрешителните за плануваните протести.


В официалното писмо на Денков до Фандъкова, министърът призовава: Градският транспорт в София да работи нормално поне до 8.30 часа на 18 май т.г. заради провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература.

 

Изпитът започва в 8.30 ч. В столицата той ще се проведе в 88 училища. Очаква се да се явят повече от 9200 зрелостници. Квесторите, консултантите и педагогическите специалисти, ангажирани с провеждането на матурата, са над 2500. Всички участници в държавния зрелостен изпит трябва да заемат местата си в училищата до 8.00 ч., припомня БГНЕС.

 

Още миналата седмица министър Денков разговаря по телефона с организаторите на националния протест. Той ги прикани да съобразят действията си на 18 май т.г. с факта, че над 46 000 младежи в цялата страна ще се явят на задължителен изпит, от който в много голяма степен зависи бъдещето им.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама