АРТ ДЖУНГЛА


Кметът на Русе и испанският посланик откриха изложба за дипломатическите отношения между двете страни

0 4253 16.05.2022
Кметът на Русе и испанският посланик откриха изложба за дипломатическите отношения между двете страни

Днес във фоайето на Доходното здание кметът на Русе Пенчо Милков и посланикът на Испания Н. Пр. Алехандро Мата откриха изложба, посветена на 110-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между двете страни. „Дипломация през сърцата на два народа“ проследява различни моменти от приятелството между България и Испания и ще остане на разположение на посетителите в продължение на 2 седмици.


„Русе е един от градовете, в които испанската култура и език са обичани и се развиват с много усърдие и постоянство“, каза кметът на Община Русе.

 

Той допълни, че България е страната на Балканския полуостров, в която има най-много паралелки с изучаване езика на Сервантес.

 

На събитието присъстваха заместник – министърът на образованието Мариета Георгиева, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, както и преподаватели по испански език от СУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“.

 

По-рано днес Н. Пр. Алехандро Мата посети час по испански в училището за чужди езици, като поздрави преподавателите за добрата подготовка на възпитаниците им.

 

Изложбата включва 25 пана с фотографии от важни моменти, довели до трайните отношения между двете страни. Изложбата показва как социалните, човешки, културни и емоционални свързаности, датират още преди официалното установяване на приятелство. Експозицията е създадена съвместно с Държавна агенция „Архиви“ и посолството на Испания в България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама