НОВИНИ


The Guardian и The Times: Путин лично командва военните операции на ниво бригада

0 4243 17.05.2022
The Guardian и The Times: Путин лично командва военните операции на ниво бригада

Два влиятелни британски вестника веднага излязоха със статии за оценка на участието на Владимир Путин в командването и контрола. И двата цитират западни разузнавателни и военни експерти. Президентът на Русия, пише The Guardian, е толкова лично замесен във войната в Украйна, че взема оперативни и тактически решения. Така че помага да се определи движението на силите в Донбас.


"Таймс" отбелязва, че въпреки съобщенията, че началникът на Генералния щаб Валери Герасимов уж е отстранен от командването, той продължава да взема решения за военни операции.


„Вярваме, че Путин и Герасимов участват във вземането на тактически решения на нивото, което обикновено се очаква от полковник или бригаден генерал“, цитират военен източник и двата вестника.


В руските въоръжени сили, пише Times, полковник или бригаден генерал обикновено командва две батальонни тактически групи (БТГ), всяка от около 900 души.


Руските БТГ обаче бяха силно очукани и ако Путин наистина върши работата на бригаден командир, той може лично да ръководи части, състоящи се от 700 до 1000 войници, пише вестникът, позовавайки се на военен експерт.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама