НОВИНИ


Войната влиза в продължителна фаза, заяви украинският министър на отбраната

0 3121 18.05.2022
Войната влиза в продължителна фаза, заяви украинският министър на отбраната
Олексий Резников Facebook

Войната в Украйна навлиза в продължителна фаза. Русия се готви за дългосрочна военна операция. Това заяви във видеоразговор с министрите на отбраната на Европейския съюз и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг украинският министър на отбраната Олексий Резников, предаде Франс прес.


Според него руските войски в момента укрепват позициите си на териториите, които заемат в Запорожка и Херсонска област, за да „преминат в отбранителен режим, ако се наложи“.

 

„В момента основните усилия на Кремъл са съсредоточени върху опитите за обкръжаване и унищожаване на украинските въоръжени сили в Донецка и Луганска област в източната част на страната, която отчасти е в ръцете на проруските сепаратисти“, допълни той.

 

Пред колегите си от Европейския съюз Резников посочи като цел на Москва и „създаването на сухопътен коридор, свързващ Русия с Крим“ – полуостровът, който Москва анексира през 2014 г., както и окупирането на „цялата Южна Украйна“. Той призова западните съюзници на Украйна да се координират повече в доставките на оръжие за Киев, „за да освободим нашите територии възможно най-скоро“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама