НОВИНИ


Повдигнаха обвинение на бащата на футболиста Йомов, задържаха го за 72 часа

0 3388 18.05.2022
Повдигнаха обвинение на бащата на футболиста Йомов, задържаха го за 72 часа

Софийската районна прокуратура повдигна обвинение за хулигански действия и закана с убийство на 43-годишния Цецко Йомов, който простреля двама мъже в краката


Случаят е от 16 май, когато около 22:00 часа на бензиностанция на ул. „Околовръстен път“ в София, обвиняемият е „извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извадил пистолет насочил го към И.П. и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към М.В. и прострелял и него в левия крак“.

 

Обвинението за закана за убийство е заради това, че насочил пистолета срещу единия от мъжете и му казал: „Ще ти пръсна главата“. След случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на Софийска градска прокуратура. Днес, досъдебното производство е пратено от Софийска градска прокуратура по компетентност в Софийска районна прокуратура. До момента  в хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

 

С постановление на прокурор за 72 часа е задържан Цецко Йомов, предвид опасността да  извърши друго престъпление. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама