НОВИНИ


От комик до лидер на нацията: Житейската история на Зеленски, разказана в нов комикс

0 3369 19.05.2022
От комик до лидер на нацията: Житейската история на Зеленски, разказана в нов комикс
Reuters

Историята на живота на президента на Украйна Володимир Зеленски – от комик до лидер от военно време – намери място в нов комикс, озаглавен „Политическа власт: Володимир Зеленски“.


Лъскавата творба от 22 страници преразказва основните моменти от живота на украинския президент. Автори са TidalWave Comics, предава Reuters.


.
Източник: Reuters

 

Свежата творба разказва за това как в студентските си години Зеленски се занимава с театрална дейност, играе измислен президент в телевизионния сериал „Слуга на народа“, а през 2019 г. наистина идва на власт, обещавайки да сложи край на войната с подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна. Той няма политически опит, когато встъпи в длъжност като шести президент на страната.

 

„Кой е той? Какво го движи? Защо той е правилният лидер за Украйна в момента? Това бяха въпросите, които ме интересуваха, когато започнах своето проучване“, споделя писателят Майк Фризъл.


.
Източник: Reuters

 

Илюстрациите към комикса са нарисувани от художника Пабло Мартинена, които преди това е проектирал подобни произведения за Дейвид Бекъм, Нелсън Мандела и Доналд Тръмп.

 

„Това произведение означава много за мен поради моята връзка с Украйна, заради бабите и дядовците ми. Исках да използвам тази трибуна не само, за да разкажа история, но и да направия дарение за добра кауза“, казва Дарън Дейвис, говорител на TidalWave Comics.

 

Част от приходите от продажбата на комикса ще бъдат дарени на Международния комитет на Червения кръст.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама