НОВИНИ


Кой сложи решетки за 34 хил. лв. на НС? Ива Митева нахока Никола Минчев, че се крие зад администрацията

0 3521 20.05.2022
Кой сложи решетки за 34 хил. лв. на НС? Ива Митева нахока Никола Минчев, че се крие зад администрацията
Никола Минчев, Ива Митева

Поставянето на металните решетки на входа на Народното събрание, които скандализираха не само обществеността, но и самите депутати, се е случило без знанието на председателя на НС Никола Минчев, заяви самият той пред журналисти. Решението дошло от главния секретар на Народното събрание. Стойността на съоръжението е 34 хил. лв. От администрацията на парламента няма да обжалват съставения от Министерството на културата акт.


Заради случката Ива Митева нахока Никола Минчев, че се крие зад администрацията. Заместник-председателят на Народното събрание от „Има такъв народ“ призова председателя от „Продължаваме Промяната“ да даде обяснение кой и как е дал разрешение за поставянето на металните решетки в сградата на парламента.

 

„Той сам е взел това решение, така че сам трябва да отговори защо е взел това решение. Нека, не го прехвърляйте това върху останалите зам.-председатели или върху председателския съвет. Отново повтарям – председателският съвет трябваше да бъде запознат с този въпрос. Да се крие председателят на парламента зад администрацията, просто не е редно“, Ива Митева, като подчерта, че не одобрява поставянето на заграждения вътре и около сградата на парламента.

 

„Прегради между нас и народа не трябва да има. Ако не сме искани, с хората в прями отношения, значи си го заслужаваме. Да не дойде времето, когато ще ни изхвърлят през прозорците“, коментира Митева.

 

В крайна сметка стана ясно, че решетките, които се превърнаха в повод за скандал между управляващи и опозиция, се очаква да бъдат премахнати през идващите почивни дни, което е точно седмица след като бяха поставени на официалния вход на Народното събрание. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама