НОВИНИ


Русия с 12 военни бази в Западния окръг, ако НАТО се разшири

0 3141 20.05.2022
Русия с 12 военни бази в Западния окръг, ако НАТО се разшири

12 военни бази ще открие Русия в Западния военен окръг, ако разширяването на НАТО стане факт. Това заяви военният министър на Кремъл Сергей Шойгу по повод официалните кандидатури на Швеция и Финландия за присъединяване към Алианса.


"Най-близките ни съседи Финландия и Швеция подадоха молби за присъединяване към НАТО. По този начин напрежението в зоната на отговорност на Западния военен окръг продължава да расте. Предприемаме мерки за адекватно противодействие. До края на годината в Западния военен окръг ще бъдат сформирани 12 военни формирования и подразделения", каза министърът на предавана по телевизията среща със служители на своето министерство и с военни, без обаче да уточнява вида на новите структури или мащабите им”, посочи Шойгу. 

 

Все още не е известно къде точно ще бъдат базирани, колко ще са войниците и с какво въоръжение ще разполагат.

 

Министърът увери днес, че превземането на украинската Луганска област е почти завършено, а 1908 украински бойци от стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол са се предали на руските сили.

 

"Подразделенията на руските въоръжени сили съвместно с подразделенията на Народната милиция на Луганската и Донецка народни републики продължават да разширяват контрол над териториите в Донбас. Освобождаването на Луганската народна република е почти завършено", каза Шойгу.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама