НОВИНИ


Уволнения по високите етажи на НКЖФ

0 4037 20.05.2022
Уволнения по високите етажи на НКЖФ

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността изпълнителен директор на Националния компенсационен жилищен фонд е освободен Гаврил Митов. Това съобщиха от пресзентъра на правителството.


С друга заповед на премиера от длъжността заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина е освободена Елисавета Тасова-Павлова.

 

Националният компенсационен жилищен фонд е създаден по силата на чл.5, ал.1 от приетия от Великото народно събрание Закон за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове, обнародван през 1991 година.

Ръководен орган на фонда е Управителен съвет, който се състои от 7 членове, назначени от председателя на Министерски съвет за срок от 5 години.

 

За оперативна работа по управлението на фонда е създаден постоянно действащ Изпълнителен орган. Той е с численост на персонала 9 бройки, включително изпълнителен директор.

 

Управителният съвет е утвърдил по предложение на общинските съвети 152 местни комисии към общините от представители на общинските съвети, общинската администрация и организациите, представляващи гражданите с многогодишни жилищно-спестовни влогове.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама