НОВИНИ


Кулеба: Само Украйна може да определи кога е свършила войната

0 4101 21.05.2022
Кулеба: Само Украйна може да определи кога е свършила войната

Само Украйна ще определи кога и как ще приключи войната с Русия и няма да отстъпи земята си.


Това заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в Twitter, предаде Укринформ.


"Украйна и само Украйна ще определят кога и как ще приключи войната. Ние упражняваме правото си на самоотбрана съгласно член 51 от Устава на ООН след брутална въоръжена атака. Президентът Зеленски даде да се разбере. Не се нуждаем от чужда земя , но няма да се откажем от своето“, подчерта Кулеба.


Коментарът му идва на фона на статия, публикувана в "The New York Times", според която Украйна вероятно ще трябва да направи териториални отстъпки, за да спре войната. 


В статията се казва, че „ако конфликтът наистина доведе до реални преговори, украинските лидери ще трябва да вземат болезнени териториални решения, които ще изискват всякакъв компромис“. Изданието посочва още, че решителната военна победа над Русия, в резултат на която Украйна ще си върне цялата територия, завзета от 2014 г., „не е реалистична цел“. Журналистите смятат, че „въпреки че планирането и бойните действия на Русия бяха изненадващо небрежни, Русия остава твърде силна и Путин инвестира твърде много личен престиж в инвазията, за да се оттегли“.


Авторите на статията също така се ангажираха да заявят, че подкрепата от американците няма да продължи безкрайно, защото хората на Съединените щати уж са много по-притеснени от инфлацията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама