НОВИНИ


Прокурори искат 22 години затвор за Маргините

1 5197 10.06.2010
Прокурори искат 22 години затвор за Маргините
Братята Маргини

Градският прокурор Николай Кокинов и неговият заместник Роман Василев настояха съдът да даде 15 години затвор за братята Маргини, като към това да бъде прибавена една втора от максималното наказание. Така исканата присъда за Красимир и Николай Маринови достига до 22 години.


Съшата присъда беше искана и за останалите обвиняеми : Иво Карагеоргиев, Стефан Рангелов, Бисер Илиев и Веселин Тошев.

Кокинов разясни схемата, по която са се свързвали помежду си подсъдимите и всички действия, които са извършвали следеното и проучването на трите „мишени" - Любен Гоцев, Никола Дамянов и Иван Тодоров - Доктора. Според прокуратурата организираната престъпна група е била с добра финансова обезпеченост, гарантирана от братя Маринови, работила е с висока степен на организация, като се е погрижили изключително добре за прикриване на връзките между участниците.

Вчера по делото присъстваха и експерти от Европейския съюз, които наблюдават процеса.

Frognews.bg припомня, че на 31 октомври 2005 година прокуратурата повдига срещу братята Красимир и Николай Маринови, братята Иво и Светлин Карагеоргиеви и Веселин Тошев обвинения за подготовка на убийство на бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов, и о.р. ген. Любен Гоцев; участие в организирана престъпна група и за незаконно притежание на оръжие.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама