НОВИНИ


Руски военни: Избиват ни като пушечно месо, командването нехае за жертвите

0 8411 23.05.2022
Руски военни: Избиват ни като пушечно месо, командването нехае за жертвите

Станахме пушечно месо. Хвърлят ни срещу укрепени украински части, без висшето командване да се интересува от броя на жертвите, които ще дадем. В последните боеве в района на Донбас нашият батальон бе избит наполовина. Закараха някъде труповете, дори не знаем къде. След това ни дадоха водка и разрешиха да взимаме от изоставените украински домове, каквото ни хареса.


Това става ясно от прихванати разговори между руски военни от британското разузнаване. Недоволството в редиците на руската армия нараства с всеки изминат ден. Доказатество за това са тайните арести на още няколко генерали, които според Путин се оказали некадърни да организират настъплението в различни направления в Украйна. Нови над 20 младши офицери са дадени на военен съд, защото отказали да изпълняват заповеди за тотално прегазване на села, в които имало много цивилни.

Нови кадри и видео показват как лвовски десантчици унищожават руска дивизия при Псков. Стотици руски бойци и командири са избити.

По данни на западни разузнавателни служби всеки ден Кремъл губи между 180 – 250 военнослужещи на територията на Украйна.

 

Военни анализатори припомнят, че немският фелдмаршал Ерих Фон Манщайн, признат за изключителен стратег, но недолюбван от Хитлер, е споделял удивлението си от това, с каква лекота съветското командване е жертвало стотици хиляди бойци и офицери когато са разбити 44-а и 51-а съветски армии на Кримския полуостров през май 1942 година.

 

Руският военен историк Константин Гайворонски припомня, че провалът в Украйна е сравним единствено с началото на Великата отечествена вона, когато само за няколко месеца след навлизането на германските войски на територията на СССР, Червената армия губи 5,3 милиона души.

 

Защо измират синовете ни в чужда земя, питат в писма до Кремъл и военното министерство всеки ден почернени руски майки. Все повече от тях не приемат обяснението, че армията защитава Русия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама