НОВИНИ


Зеленски би разговарял единствено с Путин за край на войната

0 3319 24.05.2022
Зеленски би разговарял единствено с Путин за край на войната
Владимир Путин, Владимир Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че единственият руски представител, с когото би разговарял за слагане на край на войната, е руският държавен глава Владимир Путин, предаде Ройтерс.


„Президентът на Руската федерация решава всичко“, каза лаконично Зеленски в обръщение към световните лидери в рамките на Световния икономически форум в Давос. По думите му без Путин „не може да бъде взето решение за слагане на край на войната“.

 

„Властта в държавата им е така структурирана, че няма решение, което да може да бъде взето без него. Трябва да сме наясно с това. Всички институции са в пряка зависимост от един човек - президента на Руската федерация. Той взима всички решения. Ако водим разговори за слагане на край на тази война, в които той не участва, това решение няма как да бъде взето. Не е възможно да се случи, без среща с президента на Русия“, заяви украинският лидер.

 

Според Зеленски Русия продължава да води пълномащабна и кръвопролитна война срещу Украйна, а мишена на нападенията продължават да бъдат предимно цивилни.

 

„Организирането на каквито и да било преговори обаче стана по-трудно заради престъпленията, извършени от руски войници в окупирани украински територии“, каза той.

 

 

В обръщението си украинският президент заяви, че страната му се нуждае от 5 млрд. евро месечно, за да започне поетапно възстановяване след края на войната.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама