НОВИНИ


Кирил Маричков: Човечеството е тръгнало в опасна посока. Доброто и злото воюват на всички фронтове

0 4187 24.05.2022
Кирил Маричков: Човечеството е тръгнало в опасна посока. Доброто и злото воюват на всички фронтове
Кирил Маричков БГНЕС

Човечеството като цяло е тръгнало в опасна посока. Най-категоричният пример за това е войната в Украйна. Путин няма нищо да спечели, само ще загуби. Освен жестокост, виждам безумие. Има някакво съчетание между типичните комплекси на тази нация - мания за величие плюс комплекс за малоценност. Това каза пред БНР музикантът Кирил Маричков.


„Борбата между доброто и злото върви на всички фронтове. Включително и в интернет. Интернет се превръща в своята противоположност - фалшивите новини са повече от истинските, троловете са повече. 90% от човечеството е непросветено и се състои от маргинали. Когато този голям процент има лесния избор да комуникира през интернет, това винаги може да бъде използвано за манипулация“, добави той.

 

„Ако 24 май беше национален празник, щяхме да сме уникални, защото щяхме може би да сме единствената държава с национален празник, който не е свързан с войни, битки или кръвопролития, а с дата, свързана с култура“, коментира още Маричков и допълни, че културата винаги е губила битките с политиката.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама