НОВИНИ


Росен Костурков, ПП: Държавата поема контрола върху влизащите храни

0 2995 25.05.2022
Росен Костурков, ПП: Държавата поема контрола върху влизащите храни
Росен Костурков

Държавата си поема контрола върху влизащите в България храни. Няма намерения този контрол да се осъществява от частни субекти. Това заяви депутатът от “Продължаваме промяната” Росен Костурков.


Коментарът му е по повод твърденията на бизнесмена Васил Димитров в предаването "ЕвроДикоФ" по телевизия "Евроком", в което той заяви, че бизнесът му е бил затворен, след като е отказал да го продаде.

 

"Проблемите ми започнаха с визитата на премиера г-н Петков, когато той пристигна на ГКПП Капитан Андреево и лично инспектира нашата лабораторна дейност ,въпреки че не разполага с необходимата за това компетенция както и специално, за да разпореди поредната проверка на дейността ни", заяви Димитров.

 

"Имаме сведения, че повече от 10 години е извършван системен подход за ограничаване на контрола на държавата върху санитарния контрол. От началото на годината БАБХ е с ново ръководство, като беше установено, че една фирма е приватизирала този контрол", казаха депутатите. Те обаче не уточниха как ще се справят с хаоса на границата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама