НОВИНИ


Специалист по морско право: Трябва да забравим за круизното пътническо корабоплаване в Черно море

0 3945 25.05.2022
Специалист по морско право: Трябва да забравим за круизното пътническо корабоплаване в Черно море
Войната е пречка за круизите

В момента в украинските пристанища има блокирани над 107 кораба, плаващи под чуждестранен флаг”, каза в предаването ”ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев” по TV+ адвокат Владимир Владимиров, специалист по морско право.”Важно е да кажем и, че трябва да забравим за круизното пътническо корабоплаване в Черно море”, коментира още той.


"Пристанищата на Украйна са традиционни дестинации в българското търговско корбоплаване от много години. Пристанищата в Азвоско море бяха източник на товари за българските търговски кораби, най-вече на стоманени заготовки, арматурно желязо и насипни товари като земеделска продукция. Същото беше и с пристанищата на Одеса.

 

При наличието на сегашната навигационна забрана в момента търговското корабоплавене в Черно море на север от 45-ия паралел на практика не съществува", обясни той.


Тази седмица Русия призова да бъдат отменени санкциите срещу нея заради войната в Украйна като условие да се разрешава износ на хранителни продукти и суровини от украинските пристанища. Владимиров пък обясни, че в момента Украйна подготвя план за изнасянето на земеделската продукция през речните пристанища на град Измаил и оттам транаспортирането й по река Дунав към Западна


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама