НОВИНИ


Гербер урежда щерка си с евро пост

7 7474 11.06.2010
Гербер урежда щерка си с евро пост
Пламен Тачев

Дъщерята на депутата от ГЕРБ Пламен Тачев Петров - Диляна, ще бъде парламентарен секретар на евродепутатите от групата на ЕНП.



Името на младата дама нашумя, след като гръмна скандал, че народни избраници назначават децата си в парламента. Оказа се, че Диляна е сътрудник на бюджетната комисия, пише „24 часа”.
Малко след като напусна поста по свое желание, г-ца Петрова се завръща отново в парламента. Тя ще бъде “ушите и очите” на евродепутатите от ГЕРБ и Синята коалиция в българския парламент, както се изрази шефът им Андрей Ковачев.
Предишният ни парламентарен секретар напусна по лични причини и спешно ни трябваше човек от “кухнята”, който да е наясно с работата на парламента и да познава хората там, обясни Ковачев.
От групата на ГЕРБ им дали няколко сивита, а евродепутатите се спрели на Диляна, защото вече е наясно със законите и знае няколко езика.
Петрова е назначена на изпитателен срок от 6 месеца, след което ще се реши дали тя да остане на поста.
Дамата ще получава около 1000 лв. заплата, но тя ще е от бюджета на Европарламента. Шестимата евродепутати от ЕНП ще си поделят сумата.
Правата и задълженията на г-ца Петрова ще са същите като на асистентите ни в България, обясни още Ковачев. Тя ще трябва да държи в течение евродепутатите за програмата на българския парламент и комисиите му, при интерес от тяхна страна да проучва определени закони, както и да отговаря за пощата им. Много често при покани за събития, на които нямаме възможност да се отзовем, отива парламентарният ни секретар, обясни Ковачев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама