НОВИНИ


Тежките боеве в Луганска област продължават

0 3001 27.05.2022
Тежките боеве в Луганска област продължават
Twitter

Украинските власти съобщиха в петък за продължаващи тежки боеве в района на Луганск, като местен военен началник описа "ожесточени битки" за град Северодонецк.


В телевизионно изказване Александър Стрюк, ръководител на градската военна администрация Северодонецк, каза: „Имаше ожесточени битки за града. Имаме гореща точка, хотел „Мир“. На 26 май вражеска саботажно-разузнавателна група влязоха в хотел "Мир". Украинските въоръжени сили оказаха съпротива."

 

Проруски телеграм канал съобщи, че руски сили са влезли в хотела, който се намира в северната част на Северодонецк и че се водят улични боеве.

 

Сергей Хайдай, ръководителят на областната военна администрация в Луганск, съобщи, че украинската операция за обратно превземане на хотела е била в ход в петък, но добави: „Все още не контролираме хотела. Но работим за прогонването на русистите [руски фашисти]“.

 

Хейдей също така описа тежък обстрел около Северодонецк и съседния Лисичанск, докато руските сили се изтласкват от посоката на градовете Пурдивка и Шчедрищево, заявявайки, че са запалили полицейския участък в Лисичанск и са повредили около 50 сгради в района.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама