НОВИНИ


Асен Василев е участвал в работна група за българския вариант на „Магнитски“, твърди Каримански

0 3843 29.05.2022
Асен Василев е участвал в работна група за българския вариант на „Магнитски“, твърди Каримански
Любомир Каримански стопкадър, Нова телевизия

Научих от колеги, че вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е участвал в една от работните групи, твърди председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански по повод изтеклата информация за български вариант на закона „Магнитски“.


По думите му е била сформирана работна група от експерти от БНБ и МВнР, които му потвърдили, че изтеклите текстове били почти едно към едно с обсъжданите в групата. Притеснението на бившия кандидат за управител на БНБ е, че няма подпис на съставител и вносител на този проект.

 

„Има такъв народ” ще напусне коалицията ако се натрупа критична маса от неспазване на коалиционното споразумение. Такова е започнало да се натрупва“, предупреди Каримански в ефира на Нова телевизия.

 

Една от темите, по която има публичен спор в рамките на управляващото мнозинство, е дебата за Република Северна Македония. Според депутата от ИТН натискът отвън ще продължава да се засилва, а в края на юни очаква той да е най-висок. По думите му ако не се подобри диалогът вътре в коалицията и управляващите не съумеят да разговарят с аргументи, управлението ще стане „леко авторитарно“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама