СВЯТ


Ирландия потвърди първия си случай на маймунска шарка

0 3737 30.05.2022
Ирландия потвърди първия си случай на маймунска шарка
БГНЕС

Ирландия потвърди първия си случай на маймунска шарка този уикенд в източната част на страната, тъй като случаите се увеличават в цяла Европа.


Случаят е открит в източната част на Ирландия, съобщи Изпълнителното управление на здравеопазването на страната (HSE), като добави, че лицето не се е нуждаело от хоспитализация и че властите се обръщат към всеки, който може да е бил в близък контакт с тях.

 

Друг предполагаем случай чака потвърждение, но положителният „не беше неочакван след наличието на случаи на маймунска шарка в Обединеното кралство и много европейски страни“, се казва в изявление на HSE.

 

Към петък (27 май) в Обединеното кралство са потвърдени 106 случая, един от които е в Северна Ирландия. Случаи бяха открити и в редица европейски страни през последните седмици.

 

HSE е осигурило доставки на трето поколение ваксина срещу едра шарка, съобщи министърът на здравеопазването на Ирландия Стивън Донъли. Въпреки че не е специално разработена за маймунска шарка, ваксината срещу едра шарка може да бъде полезна за предотвратяване на сериозни случаи на вируса.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама