НОВИНИ


Румен Драганов: Украйна няма да навреди на туристическия сезон у нас

0 3207 30.05.2022
Румен Драганов: Украйна няма да навреди на туристическия сезон у нас
Румен Драганов

Украйна няма да навреди на сезона у нас, тъй като през последните години на пандемия руските и украинските туристи са представлявали около 5% от чуждестранните посетители на курортите ни.


Това коментира по БНР доц. д-р Румен Драганов, директор на Института по анализи в туризма

 

Заради военните действия се е освободил голям летателен капацитет и има доста заявки за чартърни полети за български летища – Варна, Бургас Пловдив и София. България се превръща в сигурна дестинация за международните оператори.


"С възстановяването на чартърните полети от Израел и Великобритания вече се наблюдава оживление в морските ни курорти. Има туристи от Полша, Чехия от Унгария и от други дестинации", споделя експертът. По думите му продажбата на сезон 2022 е започнала още през 2020 година.

 

Летният сезон се очертава да е силен, като се движим с много високи числа. Имаме 30% повече туристи от съседни страни и сезонът ще бъде силен, но ще се движим под нивата от 2020 г. – ще имаме свободни леглови капацитети. 

Ние имаме отличен продукт, защото огромната част от базата е нова, обслужването е "all-inclusive“. Имаме затворен цикъл на индустриализирания туризъм, допълва доц. Румен Драганов. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама