НОВИНИ


Щастлива развръзка: Караджов няма да прехвърли помещения на Младежкия театър към КЕВР

0 3023 30.05.2022
Щастлива развръзка: Караджов няма да прехвърли помещения на Младежкия театър към КЕВР
Пресцентър на МРРБ

Щастлива развръзка за Младежкия театър „Николай Бинев“ в София. Министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов и експерти от ведомството се срещнаха с новото ръководство на театъра по тяхно искане, за да обсъдят казуса, свързан с желанието на КЕВР да получи безвъзмездно помещение, което е собственост на театъра.


Директорът Михаил Байков препотвърди, че помещенията са необходими на театъра, за да разшири своята дейност и за изграждане на нова сцена и съответните помещения към нея, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

 

Министър Караджов увери ръководството, че щом имотът не е с отпаднала необходимост за културната институция, той няма как да придвижи процедурата към Министерския съвет с искането на КЕВР за прехвърляне на помещенията.

 

„След Вашето официално становище и след това, което ми разказвате сега за визията Ви за развиване на дейността на театъра, за мен въпросът с прехвърлянето не стои“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама