НОВИНИ


„Не можем да отмием кръвта”: Протестна проява до руското външно министерство

0 3234 31.05.2022
„Не можем да отмием кръвта”: Протестна проява до руското външно министерство
SOTA

Рускините Наталия Перова и Людмила Аненкова застанаха близо до сградата на руското външно министерство в Москва в знак на протест срещу продължаващата война в Украйна. Проявата им бе под надслова „Не можем да отмием кръвта”. Перова е арестувана на място, а Аненкова „сама отишла до полицейското управление”.


Момичетата са облечени с бели рокли, обляни с кървавочервена „кръв". Митингът се проведе до сградата на руското министерство на външните работи в Москва.

 

 


 

Преди време Фрог Ви разказа за Яла Ковил, която бе арестувана на Червения площад, държейки невидим плакат... Пред микрофона ни тя каза: „Просто (руснаците) нямаме възможността да „крещим” публично, без да ни очаква арест, тормоз или смърт".

 

А рускинята Надежда Сайфутдинова заши своята уста в знак на протест срещу войната в Украйна. Тя бе арестувана в Санкт Петербург и адвокатът ѝ твърдеше, че срещу Сайфутдинова се прилага и физическа сила.

 

Собственикът на търговски център Дмитрий Скурихин в малкото градче Руско-Висоцкое пък изрисува сградата си с имената на украинските градове, атакувани от войските на Кремъл.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама