НОВИНИ


Обсъждат се три подхода за БГ закон „Магнитски“, обясни министър Йорданова

0 3139 31.05.2022
Обсъждат се три подхода за БГ закон „Магнитски“, обясни министър Йорданова
Надежда Йорданова БГНЕС

Работната група в министерството на правосъдието, която изготвя проект на закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от посегателства, свързани с опасност за икономическата и финансовата сигурност на държавата, обсъжда три подхода за решаване на проблема, който имаме в България по наложени санкции по Закона „Магнитски“, обяви правосъдният министър Надежда Йорданова пред медиите в парламента.


Те включват или изготвяне на самостоятелен закон, или прилагане на процедурите, които в момента съществуват по Закона за мерките срещу изпиране на пари, обсъждан е и вариантът дали да не се измени Законът за защита срещу тероризъм.

 

Преди дни в медиите беше разпространен проект на закон за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата. Според министър Йорданова той не съответства на Конституцията и Европейската конвенция за правата на човека и „не може да бъде подкрепен“. Тя допълни, че когато работната група е готова, коалиционните партньори и обществото ще бъдат запознати с предлаганите промени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама