НОВИНИ


Плененият командир от ”Азовстал” разказва: Поставихме ”Z” върху техниката, за да се маскираме като руски войски и оцелеем

0 4384 31.05.2022
Плененият командир от ”Азовстал” разказва: Поставихме ”Z” върху техниката, за да се маскираме като руски войски и оцелеем
Серхий Волински

Въоръжените сили на Украйна и бойците от националните батальони, които бяха обкръжени, бяха в трудна ситуация, нямаше достатъчно боеприпаси, вода и лекарства, казва командирът на 36-а бригада украински морски пехотинци Серхий Волински, по прозвище Волина.


Думите са от публикувано в руски видео канали. "Останаха малко боеприпаси, стрелково оръжие, имаше много големи трудности с водата и храната, техниката и моралното състояние на войниците. Имаше много ранени и загинали", цитира думите му руската прокремълска телевизия "Звезда".


Волински обяснява, че Русия е имала превъзходство в авиация, артилерия, бронираната техника, танкове, жива сила. "Бяхме в пълно обкръжение, това беше проблемът", добавя той.


Той също така разказва подробности за това как неговата част е успяла да се придвижи от територията на мариуполския завод "Илич" в "Азовстал" – за тази цел неговите бойци поставили знак "Z" върху техниката, за да се маскират като руски войски.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама