НОВИНИ


Боряна Димитрова от “Алфа Рисърч” : Коалицията се лута между ”Мисията невъзможна” и ”Умирай трудно”

0 3081 01.06.2022
Боряна Димитрова от “Алфа Рисърч” : Коалицията се лута между ”Мисията невъзможна” и ”Умирай трудно”
Боряна Димитрова

”Коалицията се мята или влиза от епизод в епизод на две продукции – първата е ”Мисията невъзможна”, лута се между един, втори, трети епизод на ”Мисията невъзможна”, но същевременно правителството държи под око и следващата продукция – ”Умирай трудно” – 1,2,3. Нито една от тези мисии невъзможни не доведе до ада, до гибелта на коалицията на този етап.” Това коментира социологът и управител на “Алфа Рисърч” Боряна Димитрова


"Има две големи неизвестни, два фактора за връщане на доверието в кабинета – първият е дали ще бъдат антиинфлационни, за да укротят ръста на цените или хората ще бъдат в догонваща позиция", посочи тя пред БНР.


По думите й ако инфлацията не продължи да нараства с такива стремителни темпове, тогава можем да очакваме известно успокоение у хората.


"Вторият аспект е конкретизирането на мерките, например двете тарифи за консумация на ток, вода и парно, какви ще бъдат лимитите на т.нар. евтина тарифа и откъде започва по-скъпата", допълни социологът.


"По данни от последното проучване на "Алфа рисърч" 71% са готови да участват в програми за енергийно обновяване на сградата, в която живеят, със споделено финансово съучастие между държавата и собствениците", съобщи Боряна Димитрова.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама