НОВИНИ


За президента Радев няма условия за визита във Франция, няма да капитулира за РС Македония

0 3209 01.06.2022
За президента Радев няма условия за визита във Франция, няма да капитулира за РС Македония
Румен Радев

Няма условия за моя визита, заяви днес президентът Румен Радев, попитан за предстояща негова визита във Франция, свързана с темата за Република Северна Македония.


На последния коалиционен съвет на 27-ми май е обсъждана обща визита на президента, премиере и външният ни министър във Франция. Според участници в коалиционния съвет там се очаквало да бъде одобрено предложение на президента Макрон, което да вдигне ветото за започване на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.


Днес Радев отрече да се осъществи негова визита. Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова няма условия за моя визита в Париж при президента Макрон, искам да видя реални резултати, оценявам ангажираността и усилията на нашите европейски партньори, каза Радев.


Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по темата Република Северна Македония е парламентът трябва да уточня, че последната инстанция винаги е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми, заяви президентът и добави: Следя внимателно позициите на партиите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама