НОВИНИ


Надежда Йорданова: Законодателно решение за ”Магнитски” трябва да има, но да е добро

0 3065 02.06.2022
Надежда Йорданова: Законодателно решение за ”Магнитски” трябва да има, но да е добро
Надежда Йорданова

Няма да се откажем да работим по тази тема – законодателно решение трябва да има, но то трябва да е добро. Това заяви пред БНР министърът на правосъдието Надежда Йорданова относно законодателство тип ”Магнитски” в български вариант.


"Трябва да има законодателна уредба. Изключително труден за решаване е този въпрос от законодателна гледна точка. Продължава да няма консенсус по какъв ред трябва да подходим, каква да е точно процедурата. Изработването на изцяло нова процедура среща много сериозни проблеми от гледна точка не само на Конституцията, но и на Европейската конвенция за правата на човека."

 

"Ограничаването на правото на собственост и свободната стопанска инициатива не може да бъде основано на предположения и неограничено във времето", отбеляза министърът на правосъдието.

 

"Текста, който се появи в медиите, във вида, в който се появи в медиите, го видях от медиите. Преди това съм виждала различни текстове. Вариации на този текст съм виждала. Точно този текст го видях от медиите", коментира Йорданова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама