НОВИНИ


Моравецки: Това, че Русия още не е капитулирала, е частичен неин успех

0 4322 03.06.2022
Моравецки: Това, че Русия още не е капитулирала, е частичен неин успех
Матеуш Моравецки

Това, че Русия не е капитулирала за 100 дни, е някакъв вид частична победа за Кремъл. Това заяви ръководителят на полското правителство Матеуш Моравецки пред Frankfurter Allgemeine Zeitung. ”Стоте дни от славата на Украйна са в същото време сто дни на големи въпросителни. Всеки ден украинците трябва да си задават въпроса дали наистина могат да разчитат на свободна и демократична Европа”, казва още Моравецки.


Той подчертава, че през 100-те дни на войната е имало много символични жестове и много европейски политици са посетили Киев. „Войната обаче продължава. Дори ако Украйна запази Киев и Харков и попречи на Путин да постигне стратегическите си цели, Русия не може да се счита за обезвредена. В същото време фактът, че Русия все още не е загубила катастрофално, трябва да се разглежда като нейна частична победа. “, смята полският премиер.

 

Според Моравецки това не е обикновена война: агресията на Русия срещу Украйна е "ужас, който предизвиква всички демони на 20-ти век". "Русия извършва геноцид в Украйна. Руската пропаганда открито говори за деукранизация, за унищожаване на украинския национален елит, за да лиши цялата нация от нейната идентичност. Това напомня за най-лошите практики на сталинизма", категоричен е ръководителят от полското правителство каза.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама