НОВИНИ


Проф. Николай Овчаров: Притеснява честата актуализация на държавната баница

0 3337 03.06.2022
Проф. Николай Овчаров: Притеснява честата актуализация на държавната баница
Николай Овчаров

Аз съм притеснен от тези чести актуализации на бюджета, миналата година два пъти, сега пак. Така археологът проф. Николай Овчаров коментира актуализацията на държавната баница и ннфлацията.


Притеснен съм от тези инфлационни процеси. Днес хора, които управляваха през 96-97 година дават акъли как да се справяме в днешната криза, а знаете как се опитвахме да си гледаме децата в тогавашната. Сякаш хората забравят какво се е случило преди 20 години. Този световен процес трябва да бъде понесен по един максимално ефективен начин в България, каза още той пред Нова телевизия.


Относно актуализацията на бюджета ме притеснява, че имало сговор в коалицията. Фалшиво ми звучат, фалшиво свирят. Да, миналата година бюджета по това време го направиха за около 2 седмици, а нямаше такава коалиция. Надявам се сега до 1 юли да се актуализира, коментира и журналистът Иво Танев.


Но най-много ме притеснява в коалицията дали ще подходят прагматично в интерес на държавата или пак ще си правят партийни игрички, защото това ще е фатално. Хората не трябва да си мълчим, трябва да ги накажем, не може да си разиграват коня, да обслужват лични и часни бизнес интереси, защото това не води до нищо хубаво за самите хора, посочи той.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама