НОВИНИ


Украйна предложи 100 хил. руснаци за санкции

0 3261 06.06.2022
Украйна предложи 100 хил. руснаци за санкции

Украйна предложи да се наложат санкции на 100 хил. руснаци заради войната. Това става ясно от публикуван на страницата на президентството документ в обем на 26 страници.


“Предлагаме механизъм, чрез който забавянето на оставката или публичното осъждане на политиката на Кремъл ще струва скъпо“, се казва в документа, публикуван от ръководител на кабинета на президента Андрей Ермак.

 

Съгласно предложената процедура трябва да се състави и публикува списък на всички лица, които отговарят на критериите за санкции и той да бъде изпратен до правителствата, които са готови да наложат такива. Въпреки това, хората в списъка с потенциални санкции имат време до тази дата да осъдят публично политиката на Кремъл, да подадат оставка, да прехвърлят част от богатството си във Фонда за възстановяване на Украйна и др. В такъв случай налагането на санкции ще бъде избегнато.

 

Ако индивидуални санкции бъдат наложени на всички групи, предложени в този документ, той ще обхване 100 000 души, което е най-големият брой индивидуални санкции в историята. Въпреки че този брой е по-малко от 0,1% от населението на Русия, той засяга онази част, който представлява руския елит и най-богатите.

 

Списъците със санкции ще бъдат съставени по приоритет: олигарси, висши държавни служители, ключови корпоративни ръководители, включително чужденци, руски пропагандисти, лидери на политически партии, членове на семействата и пълномощници. Акцент е поставен върху онези лица, които успяха да избегнат наложените им от повечето държави санкции, като например Владимир Потанин, Андрей Бокарьов, Искандер Махмудов и др. 

 

Предлага се още да се обмисли налагането на индивидуални санкции на всички руски спортисти и отстраняването им от всякакви международни състезания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама