НОВИНИ


Руската федерация санкционира 61 американци

0 2922 07.06.2022
Руската федерация санкционира 61 американци
БГНЕС

Руското външно министерство обяви въвеждането на лични санкции срещу 61 американски граждани. Това се съобщава на сайта на ведомството.


Списъкът включва ръководители на водещи корпорации, медийни платформи и рейтингови агенции, авио и корабостроителни компании, както и отделни служители на Държавния департамент на САЩ, „замесени в злонамерени руски кибератаки“.

 

По-специално, санкции са наложени срещу министъра на финансите Джанет Йелън и министъра на енергетиката Дженифър Гранхолм, директора на Службата за контрол на наркотиците на Белия дом Рахул Гупта, ръководителя на Бюрото за сигурност в киберпространството и цифровата политика на Държавния департамент Дженифър Бакчъс и директора по комуникациите на Белия дом Катрин Бедингфийлд.

 

Освен тях списъкът включва помощник на президента на Съединените щати по икономическите въпроси Брайън Дийз, помощник-началник на кабинета Дженифър Дилън, старши президентски съветник Майкъл Донилон, президентски юрисконсулт Дейна Ремус, директор на Службата по правителствените въпроси на Белия дом Седрик Ричмънд, президентският съветник Стивън Ричети, помощник-държавният секретар на персонала Томас Съливан, старши президентски съветник Юджийн Сперлинг, началникът на президентския секретариат Тина Танден, един от лидерите на Netflix Рийд Хейстингс и други.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама