БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Държавата оказва непозволена помощ на банките

1 5080 14.06.2010
Държавата оказва непозволена помощ на банките

Oт „Активни потребители” възнамеряват да сезират Комисията за защита на конкуренцията и Европейската комисия за непозволена държавна помощ от страна на ведомства в полза на няколко търговски банки.


Информира изпълнителният директор на неправителствената организация Богомил Николов. Жалбата е заради ситуацията с личните документи. Според организацията „Активни потребители” банките се възползват от проблема с личните документи, тъй като са поставени в монополна ситуация и гражданинът няма избор.

„Ако сумата за нов паспорт е 200 лева, то банката взема 20 лева, а ако се направи превод до Лондон ще е по-евтино. Това е ограбване и се дължи на факта, че държавните институции са затворили касите и са настанили там банка” посочи Николов. Според него ако в тези институции се постави ПОС терминал за разплащане, тогава ще се избегне комисионна, както е във всеки квартален магазин например. В организацията "Активни потребители" най-често хората подават своите оплаквания свързани с неуважена рекламация от търговците."Българинът все по-често отстоява правата си като потребител, но е далеч зад западноевропееца", коментира Николов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама