НОВИНИ


До месец ще бъдат компенсирани пострадалите от градушките в Садово

0 2902 07.06.2022
До месец ще бъдат компенсирани пострадалите от градушките в Садово
БГНЕС

”Видях, че хора, които са се трудили много, цялата им реколта им е унищожена, но това, което се радвам да видя, че заедно държавата в партньорство с тях, ще можем да им възстановим средстватата максимално бързо, така че да засадят отново и да получат реколтата си тази година. Средствата, които ще изплатим, за пръв път ще е не само за тези, които са унищожени на 100%, но и тези, на които е частично унищожена реколтата. Другото, което сме направили, че ще бъдат изплатени много бързо, в рамките на един месец”.


Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който е на посещение в Садово за среща със земеделски производители, чиято реколта е силно засегната от падналата градушка.

 

"Вече са получени 39 заявления, днес изтича срокът, говорим за 2400 дка, които ще бъдат компенсирани. Това, че и двамата сме тук, че аз като премиер и министърът на земеделието, наистина сме ангажирани",

 

"Днес има заседание на междуведомствената група на Министерство транспорта и на земеделието, за да изчистим тези неясноти, които са довели до инцидента. Управлението на полетите идва от друга институция, до края на деня ще има решения", обеща министър Иван Иванов, който също е на посещение в Садово.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама