НОВИНИ


Димо Гяуров: Ракетите ”Сармат” западният свят нарича ”Сатана 2”

0 5372 07.06.2022
Димо Гяуров: Ракетите ”Сармат” западният свят нарича ”Сатана 2”
Димо Гяуров

Тези ракети ”Сармат” западният свят нарича ”Сатана 2”, обясни ген. Димо Гяуров пред NOVA NEWS.


Поводът са думите на шефа на „Роскосмос” Дмитрий Рогозин в "Twitter", след като самолетът на външния министър на Русия Сергей Лавров не получи разрешение да прелети над България и още няколко страни.

 

В социалната мрежа Рогозин написа: „Ето какво е доброто на „Сармат”: няма да поиска разрешение да прелети над страхливите българи, отмъстителните румънци и черногорците, които са предали общата ни история. Както и от шведите”.

Според ген. Гяуrов "това изявление не цели толкова да уплаши целокупния българин, колкото е за вътрешна употреба - да почеше егото на обикновения руснак и втори път да изрази недоволство срещу така наречените русофили в България".

 

По думите на ген. Гяуров обаче тази ракета е "недонаправена, не е минала класическия стадий на изпитване и с нея според западните разузнавания има достатъчно на брой инциденти във фазата на изпитанията".

 

Щетите ще бъдат невъобразими, ако експлоадира на руска територия, каза още генералът. "Ракетата може да бъде съизмерена с една 16-18-етажна сграда. Тя съдържа боезаряд с огромен тротилов еквивалент", допълни Гяуров.

„Колкото и да витае някакъв налуден вирус в Кремъл, все още здравият разум не е изчезнал напълно и това няма да се случи”, изрази надежда той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама