НОВИНИ


Съдът спря акцията по премахването на автокъщата в Борисовата градина

0 3417 08.06.2022
Съдът спря акцията по премахването на автокъщата в Борисовата градина

Съдът е спрял премахването на автокъщата в Борисовата градина и дейностите на Столичната община, които започнаха вчера. С вишка от Центъра за градска мобилност започнаха да преместват луксозните автомобили. Столичната община си върна терена по съдебен път, като делата продължиха в рамките на 2 години. Съдът обаче секна ентусиазма, а от СО веднага са обжалвали решението.


"За съжаление, сагата продължава, след като всяка наша стъпка се саботира, видяхте вчера имаше интересен случай, в който целия екип беше излязъл в отпуск, това обаче не попречи на собствениците още сутринта да подадат жалба в съда с искане за спиране на изпълнението и след няколко часа след подаването на жалбата, съдът, който само преди 3 месеца разреши и допусна предварителното изпълнение и премахването на незаконните сгради, вчера е взел решение да спре това премахване. Така че очевидно ще играем на котка и мишка. Разбира се, ние сме длъжни да изпълним решението на съда", заяви Йорданка Фандъкова.

 

По думите й решението на съда е “интересно”, но от СО са длъжни да се съобразят към момента. Фандъкова се надява, че ВАС ще вземе решение бързо, за да може да се продължи с премахването на незаконната автокъща. 

 

Главният архитект Здравко Здравков в съдебното решение е “изказана грижа, че утре може да завали градушка и да наруши целостта на автомобилите”. По думите му загрижеността на съда не е по отношение незаконността на строителството. 

 

“Същият този съдийски състав февруари не беше преценил, че тогава може да има студове, виелици или ледени дъждове”, посочи арх. Здравков. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама