НОВИНИ


Каримански, ИТН: Напускането на министрите ни е тяхно право, след като нищо не им е одобрено

0 2914 08.06.2022
Каримански, ИТН: Напускането на министрите ни е тяхно право, след като нищо не им е одобрено
Любомир Каримански БГНЕС

Напускането на нашите министри е тяхно право, след като нищо не им е одобрено. Сигналът е, че първо на коалиционно ниво трябва да бъдат решени нещата и тогава да бъдат вкарвани в отделните ведомства.


Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от „Има такъв народ“ Любомир Каримански, който е и председател на бюджетната комисия в Народното събрание в коментар за демонстративното напускане на министрите на ИТН на заседанието на МС, където се обсъждаше актуализацията на бюджета.

 

„Вчера много ясно си казахме, че трябва да бъдат спазени всички уговорки и обещания, които са във връзка с МРРБ с индексацията към строителите и към всички онези, които реално изпълняват поръчките. В същото време МВнР също имаше едно искане за командировките зад граница и за възнагражденията, тъй като там са едни от най-ниските. Те са направили нов устройствен правилник. Чакаме т.нар. ефективно управление в правителството да оценява всички тези документи. Не знам дали има капацитетът да ги оцени“, обясни Каримански.

 

Той заяви още, че не са получили натуралните показатели и изчисления, които трябва да ги убедят в начина, по който е конструирана цялата логика на бюджета.

 

Каримански добави, че от „Има такъв народ“ са търпеливи и ще бъдат такива толкова, че да могат да защитят всичко онова, което е записано в коалиционното споразумение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама