НОВИНИ


Вчера актуализацията на бюджета счупи коалицията, днес влиза във финансовата комисия на НС

0 2870 09.06.2022
Вчера актуализацията на бюджета счупи коалицията, днес влиза във финансовата комисия на НС
БГНЕС

Актуализацията на държавния бюджет, която вчера счупи четворната коалиция, все пак влиза за разглеждане във финансовата комисия в Народното събрание.


Въпреки че четиримата министри на „Има такъв народ“ напуснаха заседанието на правителството вчера, бюджетът беше одобрен и внесен в парламента. За да може той да влезе в сила от началото на юли, депутатите трябва ударно да го разгледат до 25 юни.

 

Остава отворен въпросът дали от ИТН ще го подкрепят изцяло в пленарната зала, след като напуснаха коалицията. Едно от основните противоречия за тях е, че не бяха отпуснати 3 млрд. лева за строителните фирми, които по думите на Гроздан Караджов са одобрени в парламента. От „Продължаваме Промяната" обясниха от своя страна, че става въпрос за фирми, към които са изплатени авансови средства и се води разследване.

 

Въпреки че лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов вчера изтегли министрите си от управляващата коалиция, заяви, че „депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта на социалните мерки и пенсиите на хората, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама